9 Nisan 2008 Çarşamba

Yahoo Shine.. For Shining Women..


İşte Yahoo’nun en yeni sitesi, son gözdesi, Shine!

Yahoo, 31 Mart 2008’de bayanlar için hazırladığı Shine sitesini lanse etti. Bayanlara özel konuların olacağı bu yeni site ile Yahoo, bayanlarla doğrudan iletişime geçmeyi ve o pazardan da bir pay kapmayı hedeflediğini belirtiyor. Aslında bu sitenin oluşmasındaki bir diğer etken de Yahoo’ya reklam veren bir çok şirketin bayan internet kullanıcıları ile doğrudan iletişime geçmek istiyor olmasıdır. Doğal olarak Shine projesi bu firmalar içinde bir pazarlama fırsatı olacaktır. Ayrıca Shine, Yaho’nun demografik yönden tek bir kesimi hedef alan ilk sitesi olma özelliğinide taşımaktadır.

Sitenin hedef kitlasi 25-54 yaş arası bayanlar olarak tanımlanmış. Shine; zaten Yahoo sitesini her ay ziyaret eden yaklaşık 40 milyon bayan için bir ortak alan olarak düşünülmüştür. Bayanlara moda ve güzellikten, çocuk bakımına kadar 9 ayrı kategori sunmaktadır. Sitenin başlangıç stratejisi güne Yahoo ile başlayan bayanlara daha uygun bir konsept sunmakatır. Ayrıca sitede var olan haber, spor, finans ve eğlence sitelerine ait eklentilerde Yahoo Shine’nın önemli bir parçasıdır. Shine, sağlanan reklamlarla da birlikte bayanlar için en iyi alternatifi yarattığını söylüyor. Aynı zamanda reklam verenler için kullanıcılara ulaşmada yeni bir fırsat oluşturduklarını da belirtiyor.

Benimde gezindiğim, görsel olarak biz bayanlara birazcık “kör” muamelesi yapsada (yazıların büyüklüğü nedeniyle) aslında itiraf etmeliyim ki içerik olarak beğendiğim Shine’nın birbirinden faydalı 9 kategorisi aşağıdaki gibidir:

  • fashion and beauty
  • pareting
  • food
  • at home
  • healthy living
  • entertainment and culture
  • work and money,
  • astrology
  • love and relationship

Yaratılan bu sitenin Yahoo için çok büyük bir masrafa neden olmağı aslında açıkça ortada çünkü Yahoo’nun zaten var olan özelliklerinin bir araya toplanarak bayanlara yönelik hale getirilmiş bir formu bu. Buna karşın bu yeni site ile birlikte Yahoo’nun çapraz-satış fırsatları yakalayacağı da bir gerçek. Sonuçta Yahoo’nun Shine ile değerine bir değer daha ekleyeceğide kesin.! Bakalım Shine, rakipleri karşısında nasıl bir başarı elde edebilecek? Ve daha önemlisi bakalım Yahoo’nun rakipleri bu atak karşısında neler yapacak?

Hiç yorum yok: